24 Nisan 2024 Çarşamba

MANDA ÜRETİCİLERİ SÜT ÜRÜNLERİ İŞLETME PROJEMİZ

Geleneksel manda yetiştiriciliği, mandaların çevresel koşullara uyum sağlaması konusunda kanaatkar olması, sulak ve bataklık alanlarda yaşamayı sevmeleri ve ekonomik değeri düşük olan otlarla beslenmelerinden dolayı hem yetiştiriciliği kolaydır hem de diğer hayvanlara göre bakımları daha ekonomiktir.

Küçük aile tipinin geçim kaynağı olan manda süt ve ürünlerinin işletilmesi ve satılmasıyla ilgili projemiz çevresinde manda ürünlerinin katma değerini arttırmak, pazarlama imkanlarını geliştirmek ve hayvancılıkla geçimini sağlayan nüfusa istihdam alanı yaratılarak bölgede sosyo-ekonomik kalkınmayı hızlandırmak için manda sütü ve süt ürünleri, bir işletme çatısı altında toplanarak işlenecek ve pazarlanacaktır.

Projemizle birlikte, süt ürünleri denetime tabi bir işletme altında toplanarak hijyenik ve gıda kodeksine uygun üretim ile pazar payı arttırılacaktır. Ayrıca yöresel ürünlerin tanıtım ve markalaşma çalışmalarına da katkı sağlanarak bölgenin bu alanda tanıtımı sağlanacaktır.

İnsanlar tesisimizin kafeteryasında kahvaltı yapabilecek ve istedikleri ürünleri alabilecekler.