İLÇEMİZDEKİ EĞİTİM KURUMLARININ KANTİNLERİ DENETLENDİ

Zabıta ekplerimiz ile İlçemizdeki eğitim kurumlarının kantinlerinde Tüketicinin Korunması Kanunu kapsamında fiyat etiket denetimi gerçekleştirdi. Kantinlerde öğrencilere satışa sunulan gıda ürünlerinin son kullanma tarihlerinin kontrolü sağlandı.

Tüketici Hakları Zabıta Amirliği Ekiplerimiz, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’a istinaden okul kantinlerinde fiyat etiketi denetimleri gerçekleştiriyor. Denetimler esnasında çocukların sağlığının korunmasına fayda sağlamak için gıda ve içeceklerin üzerinde bulunan son tüketim tarihlerinin de kontrolleri yapılarak, son kullanım tarihi geçmiş ürünler yetkili birimlere bildiriliyor.

Fiyat Etiketi ve Son Kullanma Tarihi Denetimi

Bu kapsamda okul kantinlerini denetledi. Kantinlerde öğrencilere satışa sunulan ürünlerin fiyat etiketinin bulunup, bulunmadığı kontrol etti, gıda ürünlerinin son kullanma tarihlerini denetledi.